Antena 3 CNN Economic Biz News Impozitele pe imobile cresc din 2010 cu 20%

Impozitele pe imobile cresc din 2010 cu 20%

Impozitele pe imobile cresc din 2010 cu 20%
Sursa foto: inmpozite
26 Feb 2009   •   23:06

Impozitele pe case, terenuri şi maşini cresc de la anul cu peste 20 de procente. Cei mai afectaţi vor fi însă deţinătorii de spaţii comerciale. În cazul lor, dările se vor majora chiar şi de patru ori.
Statul pune presiune pe administraţiile locale şi cere mărirea taxelor şi impozitelor. Vor resimţi creştrea impozitării mai ales persoanele care deţin mai multe imobile. Şi totuşi, o persoană fizică, posesoare a mai multor proprietăţi, plăteşte un impozit de zece ori mai mic faţă de o companie.
În prezent, persoanele care au spaţii comerciale plătesc 689 de lei pe metru patrat, sumă la care se adaugă 0,1% din valoarea fiscală a imobilului. Din 2010, valoarea creşte la 2.000 de lei pe metru patrat, plus un coeficient de până la 1,5%.
Majorările de taxe şi impozite locale vor fi resimţite mai acut în provincie. Braşovenii plătesc acum, pentru un Logan, un impozit de 59 de lei, iar pentru un apartament de trei camere 150 de lei. O creştere cu 20,5% a taxelor îi va determina să scoată mai mult din buzunar.
În Mureş, impozitul pentru un apartament cu două camere este 90 de lei. Deocamdată. Din 2010 va ajunge la 110 lei. Mureşenii se tem că nu vor fi în stare să îşi mai achite datoriile.
Ministerul de Finanţe susţine că va veni cu modificări la Codul Fiscal până la sfârşitul lui martie.
Antena 3

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close