Antena 3 CNN Economic Biz News Impozitul pe avere ar putea creşte pentru a reduce evaziunea fiscală

Impozitul pe avere ar putea creşte pentru a reduce evaziunea fiscală

Impozitul pe avere ar putea creşte pentru a reduce evaziunea fiscală
Sursa foto: impozite
08 Ian 2010   •   12:16

Ministrul finanţelor, Sebastian Vlădescu, ia în calcul creşterea impozitelor pe avere ca o posibilă soluţie pentru reducerea evaziunii fiscale, scrie Evenimentul Zilei.

Propunerea a fost înaintată de deputatul PSD Vasile Bleotu, în cadrul discuţiilor pe marginea bugetului pe 2010. Acesta i-a sugerat lui Vlădescu să aplice o impozitare progresivă pentru cei care deţin peste două-trei maşini şi două-trei case. De cealaltă parte, şeful de la Finanţe spune cî ?bunurile cetăţenilor se impozitează la nivel local şi nimic nu împiedică autorităţile locale să ia această măsură, cu excepţia emoţiilor politice?.

Mai mult, taxele locale din România sunt mai reduse faţă de alte ţări, iar impozitul pe proprietate este ?să nu zic ridicol, dar în acea zonă?, a declarat ministrul. Acesta mai spune că mulţi români deţin locuinţe şi maşini, deşi au un nivel de trai scăzut.

Sebastian Vlădescu nu a eliminat nici propunerea liberalului Eugen Nicolăescu de a analiza soluţia diminuării taxelor într-un an de criză.

?Poate domnul ministru ar trebui să-şi pună problema dacă în acest an e posibil să reducem din contribuţiile sociale, ca un impuls dat agenţilor economici să crească numărul de locuri de muncă?, a spus Nicolăescu.

Drept răspuns, şeful Finanţelor consideră că este necesară o analiză pentru a vedea dacă scăderea impozitelor va genera o majorare a veniturilor bugetare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sebastian Vladescu
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close