Antena 3 CNN Economic Biz News Începe curăţenia prin taxe şi impozite. ANSVSA propune eliminarea a 31 de taxe

Începe curăţenia prin taxe şi impozite. ANSVSA propune eliminarea a 31 de taxe

Începe curăţenia prin taxe şi impozite. ANSVSA propune eliminarea a 31 de taxe
Sursa foto: taxe si impozite
26 Mar 2009   •   18:22

Ministrul de Finanţe pregăteşte taxe mai mici, dar pentru mai multe persoane. 71 de taxe parafiscale vor fi reduse, dar cele mari - TVA-ul şi impozitul pe profit - vor rămâne neschimbate, a anunţat Gheorghe Pogea. Punerea lor în practică mai durează însă. Deşi Codul Fiscal trebuia finalizat până acum, acest lucru nu s-a întîmplat.

România a reuşit să strângă nici mai mult nici mai puţin de 558 de taxe. Din numărul total al acestora, doar 117 se constituie ca venituri la bugetul de stat, în timp ce 89 reprezintă venituri ale instituţiilor publice centrale autonome şi 264 ca venituri proprii ale ministerelor.

Autorităţile s-au pus deja pe treabă: Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor propune eliminarea a 31 de tarife. Printre acestea se numără taxa de autorizare a târgurilor de animale, a circurilor şi grădinilor zoologice, dar şi tariful de înregistrare a activităţii de vânzare directă a produselor primare, cum ar fi laptele şi ouăle, de 10 de lei.

Cota unică rămâne nemodificată, la fel şi taxa pe valoare adăugată. Vor fi însă şi schimbări în noul Cod Fiscal. Astfel, presiunea fiscală va fi mai mică, dar se va mări numărul persoanelor impozitate.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close