Antena 3 CNN Economic Biz News Indemnizaţia de şomaj ar putea fi stabilită independent de salariul minim pe economie

Indemnizaţia de şomaj ar putea fi stabilită independent de salariul minim pe economie

Indemnizaţia de şomaj ar putea fi stabilită independent de salariul minim pe economie
Sursa foto: somaj
03 Apr 2009   •   15:38

Indemnizaţia de şomaj ar putea fi stabilită independent de salariul minim pe economie, astfel încât nivelul ajutorului social să fie mai mic decât în prezent, respectiv 75 la sută din salariul minim brut pe ţară, potrivit unui proiect de ordonanţă obţinut de Mediafax.
Proiectul presupune, practic, eliminarea legăturilor dintre nivelul drepturilor acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi nivelul salariului de bază minim brut pe ţară şi al stabilirii măsurilor de aplicare a unor regulamente comunitare. Documentul va fi discutat, săptămâna viitoare, în şedinţa Consiliului Economic şi Social.
Surse oficiale spun că prin acest proiect se vrea fixarea cuantumului indemnizaţiei de şomaj în aşa fel încât aceasta să nu mai crească în funcţie de salariul minim pe economie, ci să fie stabilită în funcţie de buget.
Fostul ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, Spunea din 2007 că instituţia pe care o conducea voia să modifice nişte acte normative în aşa fel încât prestaţiile sociale să nu se mai acorde în funcţie de salariul minim şi, astfel, să nu se mai creeze presiune pe buget.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: salariul minim
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close