Antena 3 CNN Economic Biz News ING a raportat prima pierdere trimestrială din istorie

ING a raportat prima pierdere trimestrială din istorie

ING a raportat prima pierdere trimestrială din istorie
12 Noi 2008   •   17:08

Grupul financiar olandez ING, care a primit, luna trecută, o infuzie masivă de capital de la Guvern, a raportat, miercuri, prima sa pierdere trimestrială din istorie, survenită în urma crizei financiare.
Reprezentanţii ING au declarat că grupul a suferit o pierdere netă de 585 milioane euro (731 milioane dolari), comparativ cu profitul net de 1,95 miliarde euro, înregistrat anul trecut, informează AFP. Astfel, grupul olandez a înregistrat pierderi nete de 0,22 eurocenţi/acţiune, comparativ cu un profit net de 1.08 euro/acţiune, raportat cu un an în urmă.
ING Group NV, care se numără printre cele mai mari 20 de gruprui financiare din lume, a estimat pierderea în luna octombrie, înainte de a primi o infuzie de capital de 10 miliarde euro (12,7 miliarde dolari) de la Guvernul olandez.
Profitul net al companiei în primele nouă luni a rămas la 2,9 milioane euro, în comparaţie cu 6,7 milioane euro anul trecut.
La scurt timp după deschiderea de miercuri a Bursei din Amsterdam, tranzacţiile ING se efectuau cu 2,2 procente mai mult.
Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close