Antena 3 CNN Economic Biz News Institutul pentru Finanţe Internaţionale: Criza datoriilor se va extinde dacă Europa şi FMI nu acţionează rapid

Institutul pentru Finanţe Internaţionale: Criza datoriilor se va extinde dacă Europa şi FMI nu acţionează rapid

Institutul pentru Finanţe Internaţionale: Criza datoriilor se va extinde dacă Europa şi FMI nu acţionează rapid
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
12 Iul 2011   •   18:07

Zona euro şi FMI trebuie să demonstreze, în următoarele zile, că pot redacta un plan de salvare a Greciei, inclusiv un program de răscumpărare de obligaţiuni, pentru a evita ca pieţele financiare să scape de sub control, potrivit Institutului pentru Finanţe Internaţionale (IIF), citat de Reuters.
   
Institutul, care reprezintă în negocieri marile bănci cu expuneri importante în Grecia, a făcut avertismentul într-un document adresat miniştrilor de Finanţe europeni, din data de 10 iulie.
   
"Este esenţial ca statele din zona euro şi FMI să acţioneze în următoarele zile pentru a evita ca evoluţiile din piaţa financiară să scape de sub control şi să accelereze accelerarea extinderii crizei datoriilor", se arată în document.
   
Investitorii şi-au redus marţi plasamentele în euro şi acţiuni pentru a treia şedinţă consecutiv, din cauza temerilor tot mai mari că criza se extinde în Italia şi Spania.
  
Indicele pan-european FTSEurofirst 300 era la jumătatea tranzacţiilor în scădere cu 0,8%, indicele japonez Nikkei a închis cu pierderi pentru a treia şedinţă, iar bursele de pe Wall Street au deschis cu o evoluţie negativă.
   
Euro este în scădere cu 0,2%, la 1,4013 dolari pe unitate, după ce în timpul tranzacţiilor a atins 1,3837 dolari pe unitate, minimul ultimelor patru luni.

×
Subiecte în articol: Europa FMI criza economica datorii
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close