Antena 3 CNN Economic Biz News Investiţie de 20 de milioane de dolari la Braşov: Compania chineză HOYO-SHK va produce tractoare

Investiţie de 20 de milioane de dolari la Braşov: Compania chineză HOYO-SHK va produce tractoare

Investiţie de 20 de milioane de dolari la Braşov: Compania chineză HOYO-SHK va produce tractoare
17 Noi 2008   •   15:42

HOYO - SHK Modern Agricultural Equipment, reprezentantul pentru Europa al Shantuo Agricultural Machinery Equipment, din China, va investi 20 milioane de dolari într-o fabrică de ansamblat tractoare de mică putere în judeţul Braşov, preconizând o producţie de de 100.000 de unităţi în perioada 2009-2012, anunţă Mediafax.
Compania chineză va ansambla tractoare la Braşov, de la începutul anului 2009, pe o platformă industrială de 50.000 metri pătraţi.
Investiţia de 20 de milioane de dolari include doar platforma de montaj a tractoarelor, kit-urile pentru aceste utilaje urmând să fie aduse din China.
Vor fi angajaţi iniţial 150 de muncitori, dar numărul lor va creşte până la 500, pe măsură ce fabrica se va extinde.
Investitorii spun că vor angaja oameni din rândul disponibilizaţilor de la fosta uzină Tractorul. Locul în care va fi amplasată platforma nu a fost stabilit. Se ştie doar că aceasta se va întinde pe o suprafaţă de 50.000 de metri pătraţi.
"În 3 decembrie o delegaţie de la HOYO SHK se va deplasa la Braşov pentru a vedea locaţia câştigătoare din cele trei, iar la începutul anului vom pune bazele platformei de montaj. Este o investiţie de tip greenfield, în maximum şase luni va fi gata fabrica şi se vor face deja tractoare în 2009", a precizat Ionel Blănculescu, fost ministru pentru coordonarea autorităţilor de control, citat de Mediafax.
HOYO - SHK Modern Agricultural Equipment Co Ltd. China este singurul agent al Shantuo Agricultural Machinery Equipment Co. Ltd., în Europa. Shantuo este lider în fabricarea tractoarelor de dimensiuni medii şi mari din China.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vlad Pascu, la judecătoria Mangalia, termen cu un nou judecător
x close