Antena 3 CNN Economic Biz News Isãrescu: Deficitul bugetar ar putea depăşi 3% din PIB în 2008 şi în 2009 dacă nu se iau măsuri

Isãrescu: Deficitul bugetar ar putea depăşi 3% din PIB în 2008 şi în 2009 dacă nu se iau măsuri

Isãrescu: Deficitul bugetar ar putea depăşi 3% din PIB în 2008 şi în 2009 dacă nu se iau măsuri
10 Dec 2008   •   15:10

Deficitul bugetar ar putea depăşi nivelul maxim permis de pactul de stabilitate, de 3% din PIB, atât în 2008, cât şi în 2009, în cazul în care nu sunt adoptate măsuri fiscale din timp, a declarat, miercuri, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isãrescu.
"Am tot vorbit de un buget multianual. În loc de un buget multianual am avut multibugete într-un an. În loc de un buget pe trei ani s-au fãcut trei bugete într-un an, iar rectificãrile au crescut într-un mod optimist bugetul", a declarat Isărescu.
Guvernatorul băncii centrale spune că este o iluzie să credem cã reprezentanţii Comisiei Europene (CE) vor accepta astfel de deficite, chiar dacă în unele state membre UE se vorbeşte de depăşirea acestui nivel (de 3%, n.r.) din cauza măsurilor anticriză.
Isărescu spune că prognoza CE indicã pentru acest an un defict bugetar de 3,4% din PIB ºi de 4,1% din PIB pentru 2009.
Guvernatorul BNR e de părere că întărirea politicii monetare nu va afecta creşterea economică, doar va îmbunătăţi percepţia investitorilor străini, care vor continua să vină în România.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: deficit bugetar
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close