Antena 3 CNN Economic Biz News Isărescu: Capcana populismului domină discursul public şi este "exact drumul spre iad" (VIDEO)

Isărescu: Capcana populismului domină discursul public şi este "exact drumul spre iad" (VIDEO)

Isărescu: Capcana populismului domină discursul public şi este "exact drumul spre iad" (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Sep 2010   •   14:30

Discursul public din România este dominat de capcana populismului şi reprezintă "drumul spre iad", consideră Mugur Isărescu. Potrivit guvernatorului BNR, riscul de a promite mai mult decât poate permite economia, creşte pe măsură ce se apropie alegerile, relatează Mediafax.

"Nu este suficient să ai intenţii bune şi să vorbeşti bine la televizor, capcana populismului ne pândeşte şi este aproape dominantă în discursul public de astăzi şi este exact drumul spre iad (...) Riscul de a confunda dorinţa cu putinţa a făcut deja foarte mult rău României. Riscul ne pândeşte pentru că alegerile se apropie şi tentaţia de a promite mai mult decât poate acorda economia este mare", a declarat Mugur Isărescu în conferinţa "Coordonate de actualitate ale restructurării economiei româneşti".

Acesta susţine că rolul factorului politic este găsirea unui echilibru între ceea ce poate fi înfăptuit şi ceea ce se doreşte, echilibrând în timp povara fiscală pentru următoarele generaţii.

În privinţa politicilor fiscale şi a forţei de muncă, guvernatorul BNR a arătat că "ambele au stârnit, mai ales în acest an, prea multe pasiuni politice, sociale, sindicale şi un studiu prea puţin aprofundat".

Isărescu a mai spus că dezbaterile privind deficitul bugetar se poartă "de parcă cineva aruncă cu bani din cer", iar problema este tratată "cu o nonşalanţă înspăimântătoare".

"Problema datoriei publice nu este trecută nici măcar pe umerii generaţiei viitoare, ci pe umerii altcuiva. Apare ca o povară care nu vine în urma deciziilor noastre", a mai arătat oficialul BNR.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mugur Isarescu
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close