Antena 3 CNN Economic Biz News Îşi iau milioanele şi pleacă: Jumătate dintre milionarii chinezi intenţionează să emigreze. SUA, destinaţia preferată de bogătaşi

Îşi iau milioanele şi pleacă: Jumătate dintre milionarii chinezi intenţionează să emigreze. SUA, destinaţia preferată de bogătaşi

Îşi iau milioanele şi pleacă: Jumătate dintre milionarii chinezi intenţionează să emigreze. SUA, destinaţia preferată de bogătaşi
Sursa foto: Foto: blog.jonahkessel.com
02 Noi 2011   •   09:08
Peste 50% dintre milionarii chinezi iau în considerare posibilitatea de a emigra sau au făcut deja demersuri pentru a părăsi ţara, arată un sondaj referitor la temerile elitei de afaceri privind calitatea vieţii şi perspectivele financiare în China, prezentat de Wall Street Journal.

Cea mai populară destinaţie de emigrare este America. Sondajul, publicat sâmbătă de Bank of China şi grupul de cercetare Hurun Report, a fost realizat pe un eşantion de 980 de chinezi cu averi de peste 10 milioane de yuani (1,6 milioane de dolari).

China a înregistrat o creştere a Produsului Intern Brut de 9,1 % în cel de-al treilea trimestru, iar Fondul Monetar Internaţional estimează o creştere de 9,5 % pentru întregul an 2011.

Chiar şi aşa, foarte mulţi dintre chinezii care au profitat în urma creşterii economice a ţării sunt îngrijoraţi în legătură cu o serie de probleme sociale, precum politicile de control al naşterilor, siguranţa alimentară, poluarea, corupţia, sistemul de învăţământ neperformant sau sistemul legal prea puţin ferm, notează Wal Street Journal.



Potrivit lui Rupert Hoogewerf, fondatorul şi editorul Hurun Report, motivul cel mai des invocat de milionarii care vor să emigreze este educaţia copiilor, fiind urmat de calitatea tratamentelor medicale şi teama de poluarea din China.

Şi reprezentanţii ambasadelelor occidentale au remarcat în 2011 o creştere a numărului cererilor pentru vize de investiţii, care permit emigrarea în cazul în care solicitantul investeşte o anumită sumă de bani în ţara de destinaţie.

Tendinţa de emigrare a fost observată şi de analiştii imobiliari care au semnalat o creştere a numărului chinezilor care cumpără proprietăţi scumpe în oraşe occidentale, în special la Londra, Sydney şi New York.

Aproximativ 960.000 de chinezi au averi personale de cel puţin 10 milioane de yuani şi peste 60.000 au averi de cel puţin 100 de milioane de yuani, arată Bank of China şi Hurun Report

Sondajul a fost realizat în perioada mai – septembrie şi s-a desfăşurat în 18 mari oraşe, inclus Shanghai, Wuhan, Nanjing, Dalian şi Suzhou.


 

×
Subiecte în articol: China sondaj FMI
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close