Antena 3 CNN Economic Biz News Japonia, a doua economie a lumii, oficial în recesiune

Japonia, a doua economie a lumii, oficial în recesiune

Japonia, a doua economie a lumii, oficial în recesiune
17 Noi 2008   •   09:40

Japonia, a doua mare economie a lumii, a declarat recesiune pentru perioada iulie-septembrie, când Produsul Intern Brut al statului a scăzut două trimestre consecutiv, potrivit statisticilor oficiale publicate luni, anunţă AFP. Căderea economică s-a produs ca urmare a diminuării investiţiilor în capitalul întrepridnerilor. PIB-ul Japoniei a scăzut cu 0,1% în al doilea trimestru şi cu 0,4% faţă de anul precedent, anunţă guvernul.
În al doilea trimestru, Produsul Intern Brut a pierdut 0,9% faţă de primul. Recesiunea este definită prin scăderea PIB-ului mai mult de două luni, consecutiv.
Economiştii se aşteaptă la o creştere uşoară de 0,1% în al treilea trimestru faţă de cel precendet, potrivit unui sondaj al cotidianului Nikkei. Nu sunt puţini nici cei care mizează pe o scădere a PIB-ului, previziunile mergând de la -0,3%, la 0,3%.
Japonia intră, astfel, în rândul economiilor din zona euro, care şi-au declarat recesiunea, precum Germania, Italia sau Irlanda. Este pentru prima oară în ultimii 7 ani când economia japoneză intră în recesiune. Ultima contracţie a PIB-ului pe două trimestre consecutiv a avut loc în 2001.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: japonia recesiune economica
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close