Antena 3 CNN Economic Biz News Japonia aruncă în joc 184 miliarde de euro pentru a-şi relansa economia

Japonia aruncă în joc 184 miliarde de euro pentru a-şi relansa economia

Japonia aruncă în joc 184 miliarde de euro pentru a-şi relansa economia
Sursa foto: japonia
08 Dec 2009   •   13:10

Guvernul Japoniei a adoptat, marţi, un nou plan masiv de relansare economică, în valoare totală de 24.400 de miliarde de yeni (184 miliarde euro), în condiţiile în care deflaţia, dar şi riscul de reintrare în recesiune se menţin, transmite AFP.

Planul, primul de acest fel adoptat de noul premier de centru-stânga Yukio Hatoyama, presupune cheltuieli directe de 7.200 de miliarde de yeni (54,5 miliarde euro), restul fiind garanţii, împrumuturi şi alte instrumente care nu implică şi alocări de fonduri. Programul are nevoie de acordul Parlamentului.

"Trebuie să aplicăm rapid un plan de relansare, pentru consolidarea redresării, având în vedere situaţia dificilă din economie, inclusiv pe piaţa muncii, aprecierea yenului şi deflaţia", arată un comunicat al Executivului de la Tokyo.

Fondurile de 7.200 de miliarde de yeni vor fi alocate sub forma unei suplimentări a bugetului anului financiar 2009/2010, care se va încheia în martie anul viitor.

Din această sumă, 4.200 de miliarde de yeni vor fi folosite la subvenţionarea angajărilor, producţia de aparatură electrocasnică şi construcţia de imobile care protejează mediul, dar şi pentru prelungirea programelor de încurajare a achiziţiei de vehicule cu consum redus de carburanţi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: japonia
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close