Antena 3 CNN Economic Biz News Kissinger: Realizările Chinei sunt incredibile

Kissinger: Realizările Chinei sunt incredibile

Kissinger: Realizările Chinei sunt incredibile
Sursa foto: henry kissinger
06 Oct 2009   •   14:10

Fostul secretar de stat Henry Kissinger a felicitat poporul chinez pentru "realizările incredibile" din ultimii 60 de ani, apreciind că transformarea Chinei moderne este "un eveniment istoric extraordinar".

"Dacă cineva mi-ar fi zis în 1971 cum ar arăta China în 2009, m-aş fi gândit că visează, dar aţi făcut o realitate din aceste vise?, declara Kissinger pentru agenţia chineză Xinhua.

Kissinger a fost unul dintre cei care au ajutat la normalizarea relaţiilor chino-americane 1979. El declara că în toţi anii în care a observat relaţiile bilaterale dintre cele două state nu au fost niciodată atât de călduroase de ambele părţi.

Kissinger aprecia că acum este timpul să "reechilibreze" rolurile lor într-un context global, care acum este diferit de momentul în care s-au deschis relaţiile. El crede că SUA trebuie să ţină cont de rolul mai important al Chinei, în timp ce aceasta trebuie să îşi asume responsabilităţi mai mari.

În acest context, energia şi mediul rămân două provocări pe termen lung ale lunii, în timp ce statele trebuie să ajungă la o coordonare în sistemul economic.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: China
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close