Antena 3 CNN Economic Biz News Leul se apreciază uşor. BNR a aruncat pe piaţă 4,709 miliarde de lei

Leul se apreciază uşor. BNR a aruncat pe piaţă 4,709 miliarde de lei

Leul se apreciază uşor. BNR a aruncat pe piaţă 4,709 miliarde de lei
Sursa foto: curs valutar
24 Apr 2009   •   13:51

Leul s-a apreciat uşor în raport cu euro în prima oră a şedinţei interbancare locale de vineri, iar cursul a scăzut cu 0,35 bani, la 4,2410 - 4,2440 lei/euro, contrar evoluţiei descendente a valutelor din regiune. Dealerii suspectează o intervenţie BNR.

Banca Naţională a anunţat o rată de referinţă de 4,2380 lei/euro, în scădere cu 0,16 bani faţă de nivelul din ziua anterioară.

Potrivit Ziarului Financiar, BNR a injectat în piaţă 4,709 miliarde de lei, cu o dobândă de 10% pe an, egală cu rata de politica monetară.
15 banci au obtinut lichidităţi în urma operaţiunii cu scadenţă la o lună, adică pe 25 mai.

Leul s-a depreciat la începutul zilei, fiind cotat la 4,2490 - 4,2520 lei/euro, în creştere cu 0,5 bani peste nivelul de la finalul şedinţei de vineri.
Dealerii spun că două bănci străine care activează şi în România au plasat, apoi, ordine de vânzare de euro, ceea ce a dus la aprecierea leului, transmite Mediafax.

"Două bănci străine, însă care activează şi la noi, una grecească şi una austriacă, au începtul să vândă euro, iar în spatele acestora este posibil să fie BNR. Nu este nimic sigur, însă decorelarea leului de celelelate valute ar putea indica o posibilă intervenţie din partea băncii centrale. Rămâne de văzut înainte de anunţarea referinţei BNR dacă o să scadă cursul mai mult", a precizat un dealer.

Banca Naţională a României (BNR) a afişat, joi, un curs de 4,2396 lei/euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: curs valutar
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close