Antena 3 CNN Economic Biz News Londra vinde active pentru a plăti datoriile guvernului

Londra vinde active pentru a plăti datoriile guvernului

Londra vinde active pentru a plăti datoriile guvernului
Sursa foto: euro
13 Oct 2009   •   12:21

Într-o încercare de a plăti datoria guvernamentală, premierul britanic Gordon Brown a anunţat o vânzare importantă de active publice şi de stat. Vânzarea de active se ridică la un total de 25 miliarde dolari şi include unele din cele mai cunoscute proiecte din Marea Britanie, inclusiv Eurochannel.
Podul Dartford şi compania naţionalizată Tote vor fi de asemenea vândute în următorii doi ani, scrie The Times. Printre măsurile considerate controversate se mai numără privatizarea Student Loan Book şi vânzarea cotei guvernamentale din Urenco, grup ce deţine fabrici de îmbogăţire a uraniului în Marea Britanie, Germania şi Olanda.
Guvernul deţine acum 33 procente din Urenco. De asememea, va fi vândut şi surplusul de proprietăţi imobiliare de la departamentele guvernamentale pentru a aduna capital şi a reduce datoria.
Brown aprecia că Marea Britanie este ?la jumătatea drumului ? când vine vorba de ieşirea din recesiune. El nota că o reducere prematură a cheltuielilor ar putea trimite ţara în depresiune.
Potrivit BBC, cancelarul britanic prezice că datoria publică va ajunge la nivelul record în următorii ani. Brown preciza că fondurile din vânzări vor ajuta la investiţii şi descreşterea datoriei.
Acest plan face parte dintr-un program mai larg de reducere a deficitului şi ar trebui să adune 25 miliarde dolari în următorii patru ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Marea Britanie
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close