Antena 3 CNN Economic Biz News Managerii români au cea mai mare putere de cumpărare din Europa

Managerii români au cea mai mare putere de cumpărare din Europa

Managerii români au cea mai mare putere de cumpărare din Europa
Sursa foto: romania
10 Dec 2009   •   17:41

România se plasează pe primul loc la nivel european şi pe locul şase în rândul a 56 de ţări în ceea ce priveşte puterea de cumpărare a managerilor, dar şi a diferenţei între salariile top managementului şi a funcţiilor administrative, potrivit unui studiu realizat de firma de consultanţă Hay Group, citată de Mediafax.

În 2008, România s-a plasat pe locul opt la nivel mondial în ceea ce priveşte puterea de cumpărare managerilor.

"Pentru cel de-al doilea an consecutiv România se afla în primele zece ţări din lume şi pe locul 1 în Europa în ceea ce priveşte puterea de cumpărare a managerilor, dar şi a diferenţei între salariile top managementului şi a funcţiilor administrative. Această poziţionare nu ne-a surprins şi se explică prin taxa unică de 16%, mult mai mică decât în ţările din Europa de Vest, dar şi de costul vieţii mai scăzut din România comparativ cu a ţărilor din Europa Centrală", a declarat, joi, într-un comunicat Alina Popescu, reward manager în cadrul Hay Group România.

Autorii studiului spun că începând de anul trecut există o tendinţă de promovare a managerilor români, pachetele de salarii şi beneficii înaintate, fiind cu o medie de 30% mai mici decât bugetul alocat pentru expatriaţi.

"Deşi s-au făcut eforturi constante în ultimii trei ani de creştere a salariilor muncitorilor şi funcţiilor administrative în România, salariile top managementului sunt de zece ori mai mari decât ale acestora. (...) În ceea ce priveşte puterea de cumpărare a managerilor, România este singura ţară din Europa Centrala şi de Est care apare în top 20", se arată în analiză.

Bulgaria ocupă locul 55, iar Ungaria, Cehia şi Slovacia se află pe locurile 39, 40 şi, respectiv, 42.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close