Antena 3 CNN Economic Biz News Marea Britanie: scutire 2 ani la plata dobânzilor pe credit ipotecar pentru cei afectaţi de criză

Marea Britanie: scutire 2 ani la plata dobânzilor pe credit ipotecar pentru cei afectaţi de criză

Marea Britanie: scutire 2 ani la plata dobânzilor pe credit ipotecar pentru cei afectaţi de criză
04 Dec 2008   •   08:55

Proprietarii din case din Marea Britanie care au probleme cu plătirea ipotecilor au primit din partea guvernului un ajutor neaşteptat. Premierul Gordon Brown a anunţat un plan prin care cei afectaţi de criza economică primesc un răgaz de doi ani la plata dobânzilor pentru creditele ipotecare.
Intervenţia este menită a înlătura prospectul confiscării caselor înainte de alegerile generale şi pentru a acorda oamenilor ajutor necesarul în caz că îşi pierd slujbele sau venitul le scade drastic.
Supriza lui Brown a venit pe fondul rapoartelor ce arătau că anul viitor se putea ajunge la un nivel de 75 mii de case confiscate, un nivel ce nu a mai fost atins din 1991.
Opt bănci şi firme de construcţii , ce acoperă 70% din piaţa ipotecilor, au fost de acord să permită familiilor cu probleme să fie scutite total sau parţial de la plata dobânzilor pentru doi ani.
Anunţul a venit după discuţii secrete cu societăţile în cauză, dar detaliile privind programul nu au fost elaborate încă.
Premierul a anunţat că iniţiativa va acoperi orice familie care a suferit o pierdere importantă în venit. Planul Trezoreriei britanice se va aplica la ipotecile de până în 400.000 de lire şi celor care au economii sub 16 mii lire sterline.
Guvernul a stabilit un plafon de un miliard de lire sterline pentru acest program.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gordon Brown Marea Britanie
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close