Antena 3 CNN Economic Biz News Măsura pe care o ia cel mai puternic stat din UE arată că începe sfârşitul. Primul pas, peste 5 zile

Măsura pe care o ia cel mai puternic stat din UE arată că începe sfârşitul. Primul pas, peste 5 zile

Măsura pe care o ia cel mai puternic stat din UE arată că începe sfârşitul. Primul pas, peste 5 zile
de O.P.    |    10 Aug 2012   •   13:17

Aeroportul din Frankfurt va demonta uriasa sigla a monedei europene, care decoreaza cladirea. Semn ca increderea in euro incepe, treptat, sa devina de domeniul trecutului.

Euro va dispare la 15 august. Potrivit editiei locale a cotidianului Bild Zeitung, gestionarul aeroportului din Frankfurt, Fraport, a decis sa scoata sigla monedei unice aflata la intrarea in terminalele aerogarii. Respectiva statuie reprezinta o replica a celei care se afla la Frankfurt, unde se afla Banca Centrala Europeana (BCE).

Ea avut darul de a aminti calatorilor ca al cincilea oras al Germaniei este, de asemenea, „capitala euro” in calitate de gazda a sediului BCE. Oficial, demolarea statuii isi gaseste justificarea in ratiuni care tin de securitate, avand in vedere constructia unei noi linii de metru automat care face legatura intre diferitele corpuri ale aeroportului.

Bild aminteste, in context, fastul cu care, in 2002, a fost dezvelita aceasta statuie, in cadrul unei ceremonii care a beneficiat de prezenta celor mai importante personalitati regionale.

Citeşte mai multe despre deciziile pe care le iau nemţii, pe www.incont.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close