Antena 3 CNN Economic Biz News Ministerul Transporturilor menţine taxa de trecere la Cernavodă şi introduce controale la rovinietă

Ministerul Transporturilor menţine taxa de trecere la Cernavodă şi introduce controale la rovinietă

Ministerul Transporturilor menţine taxa de trecere la Cernavodă şi introduce controale la rovinietă
Sursa foto: radu berceanu
14 Aug 2009   •   17:28

Ministerul Transporturilor va menţine taxa de trecere a podului de la Cernavodă şi va introduce controale la rovinietă, la tahografe, iar în plus va fi instalat şi un cântar permanent pentru maşinile de tonaj greu, a declarat ministrul de resort, Radu Berceanu, citat de Evenimentul Zilei.

?Transmit şoferilor care cred că în continuare o să fie ŤThe land of nobodyť în România că am de gând ca taxele care trebuie plătite şi pe care le plătesc în Ungaria sau Austria cu sfinţenie să le plătească şi aici, încetul cu încetul?, a spus Berceanu.

Ministrul Transportului se străduieşte, astfel, să alinieze taxele din România la cele din Europa de Vest.

Berceanu mai spune că transportatorii nu vor mai avea cum să înşele cântarele de pe drumurile publice. Prin urmare, şoferii autovehiculelor de mare tonaj nu vor mai putea ?să strice drumurile şi după aia tot ei să se plângă că nu sunt drumurile bune?, adaugă Berceanu.

?O să introducem controlul la rovignetă, controlul la tahograf, adică toate controalele care, în alte ţări, când trec, le respectă cu mare sfinţenie, iar aici nu le respectă niciodată?, a mai spus ministrul.

Din 3 august 2009, şoferii care traversează podul de la Cernavodă plătesc o taxă cuprinsă de 10-68 de lei, în funcţie de masa autovehiculului. Tarif special au motocicliştii, care scot din buzunar doar 7 lei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Radu Berceanu
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close