Antena 3 CNN Economic Biz News Ministrul Sănătăţii se contrazice cu distribuitorii de medicamente: Nu vor creşte preţurile la 1 februarie

Ministrul Sănătăţii se contrazice cu distribuitorii de medicamente: Nu vor creşte preţurile la 1 februarie

Ministrul Sănătăţii se contrazice cu distribuitorii de medicamente: Nu vor creşte preţurile la 1 februarie
Sursa foto: producatori medicamente
22 Ian 2009   •   18:20

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, discută la Ministerul Sănătăţii cu producătorii de medicamente, după ce aceştia au blocat din nou livrarea către farmacii a medicamentelor cu preţuri mari.
Ministrul a discutat şi cu distribuitorii, iar aceştia au anunţat după întâlnire, că de la 1 februarie medicamente se vor scumpi.
Preţurile se calculează în prezent la o rată de schimb de 3,63 de lei pentru un euro, iar de luna viitoare rata de schimb va fi de 4 lei pentru un euro.
Distribuitorii au declarat după întâlnirea cu Ministrul Sănătăţii că medicamentele se vor scumpi. Totuşi, ministrul Sănătăţii nu este de acord cu distribuitorii. Ion Bazac, susţine că medicamentele nu se vor scumpi. Mai mult chiar, acestea s-ar putea ieftini.
Bazac a vorbit şi de noul proiect care prevede ca preţul de producător să fie calculat în lei, iar acesta trebuie să fie mai mic sau cel mult egal cu cel mai mic preţ al aceluiaşi medicament din lista celor 12 ţări din Uniunea Europeană cu care se efectuează comparaţia.
Pentru 2009, ţările cu care se face comparaţia preţului de producător autorizat sunt Cehia, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Slovacia, Austria, Belgia, Italia, Lituania, Spania, Grecia şi Germania.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Ion Bazac Ministerul Sănătății
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close