Antena 3 CNN Economic Biz News Moody's: Ratingul României, sub presiune dacă nu se atinge ţinta deficitului bugetar pe 2010

Moody's: Ratingul României, sub presiune dacă nu se atinge ţinta deficitului bugetar pe 2010

Moody's: Ratingul României, sub presiune dacă nu se atinge ţinta deficitului bugetar pe 2010
25 Iun 2010   •   17:14

Ratingul României va fi sub presiune în cazul în care deficitul bugetar nu va atinge ţinta stabilită cu FMI pentru acest an, de 6,8% din PIB, spune reprezentantul Moody's Kenneth Orchard, care declară că Fondul va amâna cel mai posibil a tranşă din împrumut, potrivit Mediafax.

"Decizia Curţii Constituţionale face posibilă amânarea discutării în Consiliul FMI a revizuirii acordului cu România şi, prin urmare, şi virarea următoarei tranşe ar putea fi întârziată. Totuşi, Moody's percepe această chestiune ca o chestiune temporară şi nu ca o rupere fundamentală a programului", transmite Orchard, citat de Mediafax.

Acesta mai spune că e posibil ca Guvernul să ia măsuri legate de majorarea taxelor, prin care să se continuie acordul cu FMI.

Situaţia lichidităţii Guvernului este pentru moment suficientă şi nu este condiţionată de următoarea tranşă de la FMI, care va fi folosită de BNR.

"Transferul tranşei de la UE, destinată finanţării deficitului bugetar, este aşteptat peste câteva luni, iar Moody's anticipează că problemele fiscale ar trebui să fie rezolvate până atunci", declară Orchard.

Acelaşi oficial e de părere că Guvernul a aratat că este puternc ataşat de programul stabilit cu Fondul Monetar, iar acest angajament ar putea continua.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: rating România
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close