Antena 3 CNN Economic Biz News Moody's: Venitul românilor, la nivelul celui al occidentalilor, peste 40-50 de ani

Moody's: Venitul românilor, la nivelul celui al occidentalilor, peste 40-50 de ani

Moody's: Venitul românilor, la nivelul celui al occidentalilor, peste 40-50 de ani
29 Sep 2009   •   19:14

Românii şi bulgarii vor câştiga cât occidentalii în 40-45 de ani, iar alte state din Europa Centrală şi de Est, în 30-40 de ani, nu în 15-20, cum se preconiza înaintea izbucnirii crizei economice, informează Reuters citând agenţia de evaluare financiară Moody's. Analiştii Moody's au fost prezenţi la un summit organizat de Reuters, cu privire la investiţiile în Europa Centrală.

Conform unui analist al Moody's, una dintre urmările crizei este că procesul de convergenţă al statelor din regiune, cu privire la venitul pe cap de locuitor, va fi mai lent. "Unii analişti estimau că această convergenţă va dura 15-20 de ani. Acum, suntem de părere că în unele ţări ar putea fi nevoie de 30-40 de ani, iar în altele chiar mai mult", a declarat analistul Moody's Kenneth Orchard, care răspunde de Polonia, zona baltică şi cea a balcanilor.

Potrivit acestuia convergenţa în Bulgaria şi România poate ajunge la 40-45 de ani, iar în Polonia convergenţa ar putea dura 30 de ani.

Mai mult, analiştii Moody's sunt de părere că, în următorii câţiva ani, există şanse reduse de îmbunătăţire a ratingurilor statelor din regiune, având în vedere amplificarea deficitelor bugetare şi înrăutăţirea perspectivelor de dezvoltare.

În acelaşi timp, sprijinul FMI şi cel al Uniunii Europene a contribuit la atenuarea declinului economic, cauzat de criza financiară, susţine Dietmar Hornung, vicepreşedintele Moody's.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close