Antena 3 CNN Economic Biz News Motivul îngrijorător care ar putea ŞTERGE Uniunea Europeana de pe cea mai importantă hartă

Motivul îngrijorător care ar putea ŞTERGE Uniunea Europeana de pe cea mai importantă hartă

Motivul îngrijorător care ar putea ŞTERGE Uniunea Europeana de pe cea mai importantă hartă
Sursa foto: Foto: fiohnetwork.org
de O.P.    |    29 Feb 2012   •   09:18

Prezent, marţi, la Ploieşti unde a susţinut o conferinţă de presă, ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, ES Martin Harris Obe, şi-a exprimat speranţa că săptămâna aceasta Consiliul European care va avea loc la Bruxelles "va fi un pas înainte" spre rezolvarea problemei monedei euro, scrie Mediafax.

"Avem o provocare pe termen lung, este vorba despre provocarea care ţine de competitivitatea în Europa. Dacă menţinem rata de creştere economică slabă de acum, după 2050 nu va fi nicio economie europeană pe harta cu top zece economii din lume. Avem o competitivitate mare cu India, China, Rusia şi cred că în primul rând e important să dezvoltăm şi să menţinem o relaţie dinamică cu aceste economii ", a afirmat ES Martin Harris Obe.

În ceea ce priveşte economia României, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a spus că, în opinia sa, România este o economie emergentă în Europa şi că "se poate aştepta la o rată de creştere economică de şase la sută în fiecare an".

Diplomatul a precizat că este un susţinător al mecanismului de verificare şi cooperare în justiţie şi că legea privind confiscarea averilor ilicite "este o parte importantă şi necesară în relaţiile dintre Marea Britanie şi România".

Întrebat ce nu îi place la România, ambasadorul Marii Britanii a afirmat că "se bucură" că noul prim-ministru român a anunţat că nu va folosi excesiv posibilitatea de a da ordonanţe de urgenţă, diplomatul arătând că modul în care fostul Guvern a folosit această posibilitate a provocat "îngrijorare" în rândul firmelor britanice.

"E important pentru afacerile britanice să aibă un context stabil şi predictibilitate în climatul de investiţii. Eu cred că un climat mai predictibil şi un dialog constructiv între industriaşi, investitorii străini şi Guvern e un obiectiv important", a afirmat ambasadorul în acest context.

Întrebat dacă prin această afirmaţie sugerează că numărul mare de OUG adoptate de Executivul român a creat instabilitate şi lipsă de predictibilitate, ES Martin Harris Obe a spus că această practică a Guvernului a creat "îngrijorare" în rândul firmelor britanice din România.

×
Subiecte în articol: justitie moneda euro
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close