Antena 3 CNN Economic Biz News Mugur Isărescu şi ?tremurul de cap?. Guvernatorul BNR, la seminarul INS (VIDEO)

Mugur Isărescu şi ?tremurul de cap?. Guvernatorul BNR, la seminarul INS (VIDEO)

Mugur Isărescu şi ?tremurul de cap?. Guvernatorul BNR, la seminarul INS (VIDEO)
Sursa foto: Mugur Isãrescu
04 Mar 2009   •   14:33

Guvernatorul Mugur Isărescu a fost, marţi, invitat de onoare al seminarului desfăşurat la sediul Institutului Naţional de Statistică. Acesta s-a prezentat la seminar într-o dispoziţie bună, glumind cu auditoriul pe stilul ?tremurului de cap?, anunţă VideoNews.ro

?Se spune că atunci când o bancă face emisiune, face un lucru rău, că tipăreşte bani. Numai când cineva neiniţiat aude: ?Banca Naţională a tipărit bani, capătă un tremur în cap?. Noi practic cumpărând 10 miliarde de euro în 2005-2007 am tipărit bani?, a spus guvernatorul BNR.

În urmă cu o lună, Mugur Isărescu a arătat jurnaliştilor cum le tremură capetele prezentatorilor când anunţă cursul euro: ?Se vede la televizor că sunt foarte mulţi dintre dumneavoastră, după cum vorbiţi şi vă tremură capul aşa când se mişcă cursul în sensul deprecierii?, glumea guvernatorul BNR.

ISĂRESCU ŞI "TREMURUL DE CAP" DE LA INS


În cadrul seminarului de marţi, Guvernatorul BNR a afirmat că actuala criză este mai mult mediatică decât reală, în timp ce Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea spune că Executivul are deja o serie de măsuri pentru a combate efectele crizei. Printre acestea se numără reducerea fiscalităţii şi birocraţiei, susţinerea pentru familiile aflate în dificultate dar şi susţinerea industriei auto.

ISĂRESCU ŞI "TREMURUL DE CAP", PRIMA TENTATIVĂ


?Vreau să subliniez cât de importantă este dimensiunea mediatică. Pentru că până când să se înţeleagă exact ce este România, pe unde este ea situată, vă garantez că mulţi dintre cei care scriu despre România au confuzii masive în a o localiza cu o acurateţe rezonabilă pe harta Europei. Până când să se ajungă la o descifrare a condiţiilor din România, asemenea rapoarte sunt citite de sute de mii, de chiar zeci de mii de investitori.? a mai spus Mugur Isărescu, în deschiderea unui seminar economic, la BNR.


Sursă: Video News

Antena3.ro

×
Parteneri
Motivul răpirii omului de afaceri moldovean dintr-o parcare din Capitală
x close