Antena 3 CNN Economic Biz News Municipalitatea din Capitală a hotărât să îngheţe taxele şi impozitele locale

Municipalitatea din Capitală a hotărât să îngheţe taxele şi impozitele locale

Municipalitatea din Capitală a hotărât să îngheţe taxele şi impozitele locale
Sursa foto: Intact Images
09 Noi 2010   •   21:29

După un an în care criza economică ne-a împuţinat veniturile şi am avut tot mai puţini bani de cheltuit, pe final vine şi o veste bună. În Bucureşti, Municipalitatea a hotărăt să îngheţe taxele şi impozitele locale. Adică, în 2011, vom plăti pentru case, maşini şi terenuri aceiaşi bani ca şi în 2010.

Şi în 2011, cele mai mari dări le vor plăti bucureştenii care stau în zona A de impozitare: perimetrul cuprins între bulevardele Ştefan cel Mare, Mihai Bravu, Splaiul Unirii şi bulevardul Timişoara. Un apartament cu două camere costă 125 de lei, iar unul de patru, 264 de lei. Impozite aproximativ similare plătesc şi cei care au apartamente în zona B în care intră cartierele Berceni, Pantelimon, Colentina şi Giuleşti.

Impozitele cele mai mici sunt pentru locuinţele din zona D, de la periferia Bucureştilor. Aici, pentru două camere proprietarul va plăti anul viitor tot 111 lei.



Modificări apar în cazul celor care au mai multe proprietăţi, dacă la prima rămâne neschimbat, la cea de a doua creşte cu jumătate. Iar de la a treia casă în sus, proprietarii plătesc de trei ori mai mult ca până acum. Nici la impozitele pentru maşini, Primăria Capitalei nu umblă. Doar guvernul a modificat grila de taxare. Cel mai puţin plătesc, în continuare, deţinătorii maşinilor cu motoare de pînă la 1600 de cm cubi, 64 de lei pe an.

Primăria a decis să păstreze reducerea de 10% pentru cei care plătesc impozitele până la sfârşitul lunii martie. Anual, din taxele locale se strânge în Bucureşti aproximativ 1 miliard de euro.

×
Subiecte în articol: taxe impozite
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close