Nici că se putea mai bine. Hidroelectrica a cheltuit 1 MILIARD de lei pentru... apă şi electricitate

de O.P.    |    25 Iun 2012   •   06:18
Nici că se putea mai bine. Hidroelectrica a cheltuit 1 MILIARD de lei pentru... apă şi electricitate
Compania Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, a cheltuit anul trecut cei mai mulţi bani pe... apă şi electricitate. Şi către angajaţi a mers aproape jumătate de miliard de lei, având în vedere că salariul mediu brut în cadrul companiei este de 5.200 de lei. De asemenea, Hidroelectrica are datorii şi către societăţi aflate în subordine.

Hidroelectrica a dat anul trecut 303 milioane de lei pe apă. Adică de de 2,4 ori mai mult decât în 2010, după ce societatea Apele Române a decis să majoreze redevenţele pentru apa industrială. 

De altfel, acesta este şi motivul pentru care compania este în litigiu cu Apele Române. Hidroelectrica are facturi restante faţă de furnizorul de apă în valoare de 200 milioane de lei. Energia utilizată de Hidroelectrica în procesul de producţie a costat anul trecut circa 770 milioane de lei iar banii au ajuns în mare parte la Nuclearelectrica şi complexurile energetice Turceni şi Craiova.

În total, pentru energie electrică şi apă, Hidroelectrica a plătit mai mult de 1 miliard de lei. 

Pentru servicii de sistem Hidroelectrica a plătit anul trecut 154 milioane de lei către Transelectrica şi 17,7 milioane de lei către Electrica, ambele companii fiind controlate de stat. Cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 424 milioane de lei, dintre care 327 milioane sunt salariile plătite celor 5.240 de angajaţi.

Cheltuielile de mentenanţă pentru echipamente şi construcţii au fost de peste 270 milioane de lei, cea mai mare parte a acestor bani mergând cel mai către filialele HidroServ, controlate tot de Hidroelectrica.

Compania a realizat anul trecut investiţii în valoare de peste 1,526 mld. lei, conform raportului anual, cele mai mari fiind la sucursalele de la Slatina, Sibiu şi Bistriţa. În raportul anual nu există informaţii privind beneficiarii contractelor de investiţii ale Hidroelectrica.Parteneri
x close