Antena 3 CNN Economic Biz News Niţă: Am vrut impozit forfetar doar pe anumite ramuri de activitate

Niţă: Am vrut impozit forfetar doar pe anumite ramuri de activitate

Niţă: Am vrut impozit forfetar doar pe anumite ramuri de activitate
Sursa foto: Constantin Niþã
15 Iul 2009   •   18:03

Ministrul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Constantin Niţă, a declarat că el a propus introducerea impozitului forfetar numai pe anumite ramuri de activitate, pentru a scoate la suprafaţă economia neagră,


"Unii m-au acuzat ca eu am introdus impozitul forfetar. Da, eu l-am introdus în planul de guvernare, dar era impozit forfetar pe activitate (tutun, alcool, produse petroliere).

Unii fac confuzie intre impozitul minim pe cifra de afaceri şi impozitul forfetar, care dorea să scoată unele activităţi la suprafaţă.

După cum vedeţi, sunt diverse dezbateri, care susţin eliminarea acestui impozit.

Trebuie să fiu solidar cu guvernul, dar nu pot să rămân insensibil la ceea ce spune mediul de afaceri", a declarat Constantin Niţă, citat de Newsin.

Acesta a mai spus că Guvernul trebuie să aloce bani pentru investiţii guvernamentale pentru a contracara scăderea cererii.

Totodată, ministrul IMM-urilor a mai spus că abia în aceste zile au fost alocate fonduri pentru fondul de contragarantare.

"După cum vedeţi, lucrurile s-au mişcat destul de greu. Însă, am dat drumul şi la investiţii de risc. Aceste instituţii vor exista şi vor sprijini sectorul IMM-urilor", a precizat Niţă.

Ministrul arăta că se lucrează la o strategie de dezvoltare a IMM-urilor pe următorii patru ani. "In ultimii 20 de ani, am făcut o dezvoltare haotică. România nu s-a axat şi nu a spriinit dezvoltarea unor produse şi mărci româneşti şi multe întreprinderi valoroase au murit.
Statul trebuie să intervină şi să sprijine producătorii români. Este timpul să stabilim o strategie clară în care România trebuie să investească".
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Constantin Nita
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close