Antena 3 CNN Economic Biz News Nord Stream va primi acordul statelor de tranzit, în ciuda temerilor privind mediul

Nord Stream va primi acordul statelor de tranzit, în ciuda temerilor privind mediul

Nord Stream va primi acordul statelor de tranzit, în ciuda temerilor privind mediul
Sursa foto: nord stream
02 Feb 2009   •   17:03

Gazoductul ruso-german Nord Stream va primi aprobarea statelor pe care le tranzitează, în ciuda îngrijorărilor legate de mediul înconjurător, spune un oficial al proiectului, citat de AFP.
"Nu ne aşteptăm ca proiectul să întâmpine dificultăţi în a obţine permisele necesare", a declarat directorul financiar al proiectului, Paul Corcoran, pentru publicaţia Vremya Novostei.
Ministrul Mediului din Suedia a afirmat, săptămâna trecută, că statul pe care îl reprezintă nu se va grăbi să construiască acest gazoduct.
Mai mult, Stalele Baltice au scos în evidenţă pericolul reprezentat de armele chimice şi convenţionale scufundate în Marea Baltică în timpul celui de-al doilea război mondial.
Corcoran dă asigurări că proiectul este sigur pentru mediul înconjurător şi subliniază importanţa gazoductului în contextul în care Europa încearcă să diversifice sursele de aprovizionare cu gaze naturale.
"Circa 80% din importurile europene de gaze naturale din Rusia tranzitează Ucraina, iar din punctul de vedere al Europei aceasta nu este o situaţie ideală", a spus el.
Proiectul Nord Stream ar putea deveni operaţional în 2011, vizează construcţia unui gazoduct care va lega Rusia de Germania şi va transporta anual 55 miliarde de metri cubi de gaze naturale.
Compania mixtă pentru construcţia conductei a fost înfiinţată în 2005 şi este condusă de fostul cancelar german Gerhard Schroeder. Gazprom are o participaţie de 51% în proiect, BASF/Wintershall şi E.ON câte 20%, iar compania olandeză Gasunie 9%.
Gazoductul face parte din noul program al Rusiei de diversificare a rutelor de transport al gazelor naturale către Europa, alături de South Stream, proiectul rival conductei Nabucco la care participă şi România.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close