Antena 3 CNN Economic Biz News Noul premier ungar anunţă măsuri drastice pentru ieşirea din criză, în ciuda protestelor

Noul premier ungar anunţă măsuri drastice pentru ieşirea din criză, în ciuda protestelor

Noul premier ungar anunţă măsuri drastice pentru ieşirea din criză, în ciuda protestelor
Sursa foto: Bajnai
20 Apr 2009   •   11:12

Măsuri economice dure, pentru evitarea colapsului. Asta îşi propune noul premier maghiar, pentru a scoate ţara din criză. Cu toate acestea, guvernul condus de Gordon Bajnai va trebui să se confrunte cu opoziţia din partea populaţiei. În ultimele zile, mii de oameni au ieşit în stradă, pentru a cere demisia guvernului şi alegeri anticipate.

Bajnai a anunţat că pensionarii nu vor mai primi cea de-a 13-a pensie, subvenţiile pentru creşterea copilului nu vor mai creşte în următorii doi ani, şi că vârsta de pensionare se va mări. Toate acestea în condiţiile în care statul va trebui să reducă din cheltuieli. În ciuda veştilor proaste, premierul a dat asigurări că măsurile vor da roade.
Bajnai a cerut înţelegere din partea oamenilor pentru a putea aplica măsurile dure de ieşire din criza eeconomică.

"Ungaria este într-un cerc vicios. Rata mare a redistribuirilor guvernamentale scade potenţialul de creştere al ţării, scăderea creşterii afectează încrederea, iar o încredere scăzută afectează economia din cauza ratelor mari la dobânzi " a spus premierul ungar.

Analiştii spun că este puţin probabil ca populaţia să aibă răbdare. Alegerea noului premier ungar a fost însoţită săptămâna aceasta de proteste de stradă violente. Poliţia de la Budapesta a fost nevoită să intervină în forţă, împotriva câtorva sute de protestatari, din partea extremei drepte. Gordon Bajnai a venit la putere după ce fostul premier socialist Ferenc Gyurcsany şi-a dat demisia pe fondul celei mai grave crize economice de la căderea regimului comunist. Bajnai este om de afaceri şi nu are apartenenţă politică.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close