Antena 3 CNN Economic Biz News Noul proiect de lege privind salarizarea unitară, lansat în dezbatere publică. Vezi textul documentului

Noul proiect de lege privind salarizarea unitară, lansat în dezbatere publică. Vezi textul documentului

Noul proiect de lege privind salarizarea unitară, lansat în dezbatere publică. Vezi textul documentului
25 Aug 2010   •   20:30

Primii bugetari ai ţării au, după cum vă aşteptaţi, şi cele mai mari salarii. Preşedintele, prim-ministrul şi şefii Parlamentului vor încasa, lunar, în jur de 9.000 de lei, conform noului proiect de lege privind salarizarea unitară, lansat în dezbatere publică.

Vezi aici proiectul de Lege privind salarizarea unitară

9.000 de lei va fi salariul şefului statului, pentru că în proiectul de lege privind salarizarea unitară, preşedintele ţării are cel mai mare coeficient de ierarhizare. Cu alte cuvinte câştigă echivalentul a 15 salarii minime brute pe economie.

La foarte mică distanţă îi găsim pe primul ministru şi pe preşedinţii celor două Camere, dar şi pe preşedintele Curţii Constituţionale şi pe cel al Curţii de Conturi. Vor câştiga în jur de 8.800 de lei.

Urmează vicepreşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, dar şi vicepremierul - aprope 8.500 de lei.

Miniştrii vor primi lunar echivalentul a aproape 14 salarii minime brute - adică în jur de 8.000 de lei.

Proiectul de lege privind salarizarea unitară se află deocamdată doar în dezbatrere publică; toate sumele depind de valoarea salariului minim brut pe economie - anul acesta - 600 de lei.

Observator

 

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close