Antena 3 CNN Economic Biz News Numai două ministere au finalizat grila de salarizare unică, cu trei zile înainte de termen

Numai două ministere au finalizat grila de salarizare unică, cu trei zile înainte de termen

Numai două ministere au finalizat grila de salarizare unică, cu trei zile înainte de termen
Sursa foto: salarii
26 Mai 2009   •   22:43

Doar două ministere şi-au definitivat grilele de salarizare, deşi mai sunt doar trei zile până la termenul de finalizare a grilei unice. Sindicaliştii acuză ministerele că nu participă la negocieri şi ca împiedică adoptarea legii.

Profesorii se consideră nedreptăţiţi de poziţia pe care o ocupă învăţământul în viitoarea grilă de salarizare.

Sindicaliştii cer ministrului Educaţiei să vină la discuţiile privind elaborarea legii unice de salarizare. Dascălii solicită şi respectarea acordului semnat cu ministerul, potrivit căruia ar trebui să-şi găsească un loc cât mai aproape de vârf în ierarhia de salarizare. Oficialii din Ministerul Muncii spun, însă, că acordul va fi respectat, din moment ce un conferenţiar universitar va avea un coeficient de ierarhizare cuprins între 8,25 şi 9.

Sindicaliştii implicaţi în stabilirea grilei de salarizare în sistemul bugetar critică ritmul lent în care decurg negocierile, în condiţiile în care termenul pentru finalizarea proiectului de lege este 30 iunie.

Pe de altă parte, venitul minim garantat ar putea fi majorat cu 15%, începând din iulie, potrivit unui proiect al ministerului muncii. Dacă actul normativ va fi aprobat, nivelul lunar al venitului minim garantat va fi de 125 de lei pentru o persoană singură, 225 de lei pentru familiile formate din două persoane. În cazul familiilor mari, venitul va creşte cu câte 31 de lei pentru fiecare membru.

Antena 3

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close