Antena 3 CNN Economic Biz News Numărul mare de şomeri le permite patronilor să ridice ştafeta: Trei ani de experienţă pentru a vinde încălţăminte

Numărul mare de şomeri le permite patronilor să ridice ştafeta: Trei ani de experienţă pentru a vinde încălţăminte

Numărul mare de şomeri le permite patronilor să ridice ştafeta: Trei ani de experienţă pentru a vinde încălţăminte
27 Iul 2010   •   22:10

Să vinzi încălţăminte nu e deloc treabă uşoră. Clienţi, marfă, stocuri, preţuri... pentru toate aveţi nevoie de, atenţie, minimum trei ani de experienţă. Asta cer angajatorii din Cluj-Napoca, pentru că... îşi permit. Cu atâţia şomeri disperaţi după un loc de muncă, patronii au de unde să aleagă. Au crescut pretenţiile şi au scăzut salariile.

Numărul locurilor de muncă a scăzut, iar cel al şomerilor a crescut. Prin urmare, cei care îşi deschid o afacere au ridicat ştafeta când vine vorba de angajaţi.

O limbă străină vorbită fluent poate fi un avantaj, în faţa celorlalţi candidaţi. Dar... cerinţe mari, salarii mici. 600 de lei pentru opt ore pe zi, de luni până vineri. Aproape de două ori mai puţin faţă de anii trecuţi.

Pe şomeri, mai ales pe cei trecuţi de o anumită vârstă, pretenţiile angajatorilor îi duc la disperare.

În judeţul Cluj, spre exemplu, sunt 22.000 de şomeri. Angajări se fac mai mult în comerţ şi în domeniul IT, spun cei de la forţele de muncă. Necalificaţii îşi găsesc cel mai greu un job.

Observator

×
Subiecte în articol: locuri de munca experienta
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close