Antena 3 CNN Economic Biz News O femeie de serviciu de la Societatea de Radiocomunicaţii câştigă mai mult decât un economist

O femeie de serviciu de la Societatea de Radiocomunicaţii câştigă mai mult decât un economist

O femeie de serviciu de la Societatea de Radiocomunicaţii câştigă mai mult decât un economist
Sursa foto: femeie de serviciu
04 Iun 2010   •   13:20

Publicarea salariilor în domeniul bugetar a scos la iveală situaţii ridicole. Un şef de serviciu de la Societatea Naţională de Radiocomunicatii câştigă apropape 250 de milioane de lei vechi, adică mai mult decât câştigă, la un loc, preşedintele, premierul, un consilier prezidenţial şi un consilier de stat.

La companiile naţionale şi la ministere meseriile de şofer, femeie de serviciu, zidar, fochist sau bucătar sunt foarte bănoase. Financiarul a întocmit echipa de aur cu cele mai mari salarii din sectorul public.

O secretară de la Societatea Naţională de Radiocomunicaţii are un venit net de 6500 de lei lunar, iar un secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe câştigă 7500 de lei. Directorul general din acelaşi minister pleacă în fiecare lună cu peste 14 mii de lei.

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii este printre cele mai darnice cu angajaţii. Un simplu consilier juridic are un salariu de aproape 11.000 de lei, mai mult decât Şeful Statului major care ridică puţin peste 9.000 de lei.

În aceeaşi companie, specialistul în relaţii publice ridică tot în jur de 11.000 de lei dar cel mai bine plătit salariat al companiei este un şef de serviciu, cu un salariu de aproape 25.000 de lei.

La Radiocomunicaţii apar şi cele mai ciudate situaţii. Astfel, femeia de serviciu, cu un salariu de peste 3200 de lei, câştigă mai bine decât un economist al companiei. Un zidar ridică 5300 de lei, iar un electrician are un venit de aproape 6 mii de lei. La această societate naţională există şi postul de peisagist-floricultor, remunerat cu peste 3.000 de lei.

Nici unii salariaţi ai Poştei Române n-au de ce să se plângă. Un factor poştal pleacă la sfârşitul lunii cu peste 5.000 de lei şi un expert a încasat, în luna aprilie, aproape 15.000 de lei.

Antena 3

×
Subiecte în articol: salariu
Parteneri
Un nou val de praf Saharian vine peste România
x close