Antena 3 CNN Economic Biz News Obama propune cea mai vastă reformă financiară din ultimii 70 de ani

Obama propune cea mai vastă reformă financiară din ultimii 70 de ani

Obama propune cea mai vastă reformă financiară din ultimii 70 de ani
Sursa foto: administratia obama reform
18 Iun 2009   •   17:41

Preşedintele american Barack Obama a stabilit liniile de modificare radicală a reglementărilor în vigoare pe Wall Street, fiind cel mai amplu efort de reformă în mai mult de 50 de ani, în încercarea de a preveni repetarea crizei financiare.
Principalele elemente ale planului dezvăluit miercuri sunt: un nou set de reguli pentru cele mai mari companii financiare din America, o nouă agenţie care va analiza produsele financiare vândute consumatorilor, aducerea fondurilor private şi de investiţii sun control federal.
La Casa Albă, Obama aprecia că actuala criză financiară a fost ?un eşec al întregului sistem", iar absenţa unei supravegheri a dus la abuzuri sistemice şi sistematice.
Propunerile, realizate de Trezorerie, este de aşteptat să declanşeze lupte politice în Congres.
De altfel Obama a subliniat că planul său destinat schimbării sistemului de supraveghere a sectorului financiar este necesar pentru remedierea problemelor legate de asumarea excesivă de riscuri.
Banca centrală va supraveghea toate instituţiile financiare considerate riscante, decizie menită să corecteze greşelile care au dus la prăbuşirea Bear Stearns Cos. şi Lehman Brothers Holdings Inc. Federal Reserve va monitoriza nu numai băncile, dar şi marile companii, precum asiguratorii sau fodurile de risc.
"Aceste firme nu ar trebui să mai poată evita supravegherea activităţilor lor riscante prin manipularea structurii lor legale", reiese din documentul publicat de Casa Alba.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close