Antena 3 Economic Biz News Paradoxul amar care le-a golit buzunarele. Topul milionarilor români care au intrat în insolvenţă

Paradoxul amar care le-a golit buzunarele. Topul milionarilor români care au intrat în insolvenţă

de O.P.    |    29 Aug 2012   •   11:42
Paradoxul amar care le-a golit buzunarele. Topul milionarilor români care au intrat în insolvenţă

Aceşti oameni de afaceri nu au putut evita intrarea în insolvenţă a unor business -uri proprii, în ciuda faptului că se numără printre cei mai bogaţi români. Vezi despre ce milionari este vorba şi cum au „intrat la apă” afacerile lor.

1. Dinu Patriciu. Considerat cel mai bogat român, potrivit topului Forbes 500 Miliardari, cu o avere estimată la 2,1-2,2 miliarde de euro, omul de afaceri „a trecut pe linie moartă” companiile din retail în care a investit în ultimii ani de criză, Minimax şi Mic.ro Retail. Cele două companii au intrat în insolvenţa la începutul anului la cererea proprie, după ce şi alţi creditori solicitaseră acelaşi lucru în instanţă.

Patriciu deţinea în luna septembrie a anului trecut 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe şi 110 mobile, şi 58 de unităţi Macro şi Minimax. După depunerea cererii de insolvenţă în cazul Macro şi Minimax, toate unităţile de tip discount au fost închise. Ulterior, compania a intrat în faliment, toate activele fiind în curs de lichidare.

Aceeaşi soartă ar putea fi împărtăţită şi de reţeaua Mic.ro, ale căror magazine şi-au tras şi ele obloanele, iar o parte din spaţiile în care funcţionau unităţile de retail au fost scoase la închiriat.

Citeşte despre ceilalţi milionari intraţi in insolvenţă, pe www.incomemagazine.ro


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close