Antena 3 CNN Economic Biz News Participanții la Forumul Economic Mondial: Statele asiatice vor acapara puterea economică

Participanții la Forumul Economic Mondial: Statele asiatice vor acapara puterea economică

Participanții la Forumul Economic Mondial: Statele asiatice vor acapara puterea economică
26 Ian 2011   •   16:12

Asistăm la o schimbare a raporturilor de forță în ceea ce privește puterea efectivă în economia mondială. Statele asiatice devin din ce în ce mai puternice, în detrimentul țărilor occidentale, sunt de părere experții economici prezenți la Forumul Economic Mondial de la Davos.

"În acest moment are loc o încetinire în țările occidentale și o creștere în țările emergente. Este o schimbare completă a raporturilor de forțe", a declarat Azim Premji, președintele producătorului indian de soft Wipro, citat de AFP."În doi ani, economiile țărilor emergente vor fi egale sau mai importante decât economia americană", a adăugat miliardarul indian.

Potrivit celui mai înalt reprezentant chinez la FMI, Zhu Min, relansarea global este posibilă datorită giganților asitici India și China. "În piețele țărilor emergente, creșterea este foarte puternică. China a înregistrat o creștere de circa 9%, India va atinge aproximativ 8%", a adăugat fostul viceguvernator al bancii central chineze.

Referitor la economia global, majoritatea experților economici au afirmat că aceasta se află într-o stare mai bună de sănătate decât anticipaseră anul trecut.

La ediția de anul acesta a Forumului Economic Mondial de la Davos participă un număr record de șefi de companii din statele emergente. Astfel, 365 de directori de companii din Brazilia, Rusia, India, China şi alte state emergente se vor întâlnipe parcursul acestei săptămâni în staţiunea montană elveţiană Davos.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close