Antena 3 Economic Biz News Patriciu: Criza economică va dura până la un război

Patriciu: Criza economică va dura până la un război

09 Iun 2009   •   10:15
Patriciu: Criza economică va dura până la un război
Sursa foto: dinu patriciu

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat că această criză economică va dura până la un război sau până când raţionalitatea mediul economic va resoarbe tensiunile.

?Va dura până la un război sau până când raţionalitatea mediului economic va resoarbe tensiunile. Singura care poate opri terminarea crizei într-un razboi este comunitatea mediului de afaceri", a declarat Patriciu.

Patriciu este de părere că reducerea fiscalităţii şi utilizarea eficientă a banului public sunt condiţii fundamentale pentru ca România să iasă cu bine din criza economică.

?Sunt încrezător de când am auzit de cota unica de 10% şi TVA redusă de 15%. Sunt condiţii fundamentale. Libertarienii susţin că ar trebui să fie zero taxă pe venit, dar încă nu se poate... 10% este perfect raţional, în România, astăzi", a mai spus Patriciu ,citat de Mediafax.

Potrivit omului de afaceri, inflaţia globală este următoarea fază a crizei economice actuale, iar aceasta este rezultatul infuziei masive de bani în economie din partea statelor.

?Aceşti bani care au fost injectaţi în economia mondială sunt virtuali, ei nu vor face decât să alimenteze următoarea fază a crizei - inflaţia globală. Iar semnele au început să apară: creşterea preţurilor la mărfuri, tiţei, aur, zahăr, porumb", a precizat Dinu Patriciu.

Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close