Antena 3 CNN Economic Biz News Pensiile şi salariile ar putea fi îngheţate în 2010

Pensiile şi salariile ar putea fi îngheţate în 2010

Pensiile şi salariile ar putea fi îngheţate în 2010
09 Aug 2009   •   21:11

PSD nu exclude îngheţarea salariilor şi pensiilor anul viitor. Deocamdată, pe surse, se pune problema concedierii a 150.000 de bugetari. Constantin Niţă, membru în comisia de miniştri care negociază cu FMI susţine că situaţia este extrem de dificilă.

FMI cere Guvernului reduceri drastice la fondul de salarii şi pensii. Deocamdată, tot ce se ştie este că trebuie să strângem cureaua cu un miliard de euro. 150.000 de oameni care lucrează în acest moment în sistemul public vor trebui să fie daţi afară.

Totodată, din luna septembrie, angajaţii de la stat ar putea intra în concediu fără plată câte 2 sau 3 săptămâni. Asta pentru că Executivul să se încadreze în deficitul bugetar acceptat de FMI de maximum 7,2%. Salariile şi pensiile ar putea fi îngheţate.


"Nu exclud varianta îngheţării salariilor pensiilor şi salariilor în 2010 pentru că situaţia economică e foarte grea", a declarat Constantin Niţă, ministrul pentru IMM-uri.

Social-democraţii spun totuşi că disponibilizarea a 150.000 de funcţionari din sistemul public reprezintă o măsură contraproductivă.

Antena 3

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close