Antena 3 CNN Economic Biz News Petrolul atinge 71 de dolari pe baril

Petrolul atinge 71 de dolari pe baril

Petrolul atinge 71 de dolari pe baril
Sursa foto: petrol
13 Aug 2009   •   14:28

Preţul petrolului a urcat uşor în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de joi, către nivelul de 71 de dolari pe baril, datorită optimismului determinat de creşterile economice surprinzătoare raportate de Gernania şi Franţa pentru trimestrul al doilea, transmite Reuters.

Economiile Germaniei şi Franţei, cele mai mari din Europa, au înaintat cu 0,3% fiecare în trimestrul al doilea faţă de primele trei luni ale acestui an.

Datele pozitive au avut rol de catalizator pentru optimismul investitorilor legat de depăşirea celei mai dificile perioade a crizei. Rezerva Federală din Statele Unite a anunţat, miercuri, că economia americană, cea mai mare a lumii, dă semne de stabilitate, trecând de una dintre cele mai severe crize din istorie.

Preţul petrolului destinat pieţei americane, cu livrare în septembrie, a crescut cu 80 de cenţi până la ora 6:50 GMT, la 70,96 dolari pe baril. Ţiţeiul Brent, de referinţă la bursa de la Londra, s-a apreciat, până la aceeaşi oră, cu 98 de cenţi, la 73,87 dolari pe baril.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Germania Franta
Parteneri
Șoferii, avertizați să nu cumpere astfel de anvelope, deși prețul lor este foarte mic
x close