Antena 3 Economic Biz News Petrom: Creşterea preţului la motorină este determinată de surplusul de cerere

Petrom: Creşterea preţului la motorină este determinată de surplusul de cerere

19 Oct 2011   •   14:41
Petrom: Creşterea preţului la motorină este determinată de surplusul de cerere
Sursa foto: Foto: Intact Images

Directorul executiv OMV Petrom, Mariana Gheorghe, a declarat, miercuri, că majorarea preţului la motorină este determinată de surplusul de cerere care se află pe piaţă în acest moment, informează Mediafax.

"Cererea de diesel a crescut şi preţurile sunt o reflectare a cererii şi ofertei. În România producem mai puţin decât este cererea. Este o tendinţă la nivel mondial (creşterea preţului motorinei - n.r.)", a afirmat Gheorghe la lansarea de către Consiliul Investitorilor Străini a Cărţii Albe 2011.

Mariana Gheorghe afirma în decembrie 2009 că pe termen mediu şi lung consumul de carburanţi va scădea, în condiţiile în care la nivel global, implicit în România, se înregistrează o supracapacitate de rafinare.

Compania OMV Petrom controlată de grupul austriac de petrol şi gaze OMV, are două rafinării, dintre care doar una funcţională, respectiv Petrobrazi Ploieşti.

Capacitatea de rafinare a Petrobrazi a fost redusă de la 4,5 milioane tone pe an la 4,2 milioane tone pe an, OMV Petrom motivând în 2009 această decizie prin reducerea consumului de carburanţi.


×
Subiecte în articol: Petrom pret motorina oferta

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close