Antena 3 CNN Economic Biz News Piaţa românească a automobilelor, cel mai pronunţat declin din UE în perioada ianuarie-mai

Piaţa românească a automobilelor, cel mai pronunţat declin din UE în perioada ianuarie-mai

Piaţa românească a automobilelor, cel mai pronunţat declin din UE în perioada ianuarie-mai
15 Iun 2010   •   15:38

Piaţa românească a autoturismelor a înregistrat, în perioada ianuarie-mai, cel mai abrupt declin din Uniunea Europeană. Numărul înmatriculărilor noi a scăzut la 26.351 de unităţi, înregistrând o reducere de 49%, informează Mediafax

În luna mai, piaţa românească a automobilelor destinate pasagerilor a coborât cu 24,6%, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, nivel ce plasează România pe locul 14 în UE, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA). În aprile, ţara noastră s-a plasat pe locul 18 în UE în funcţie de numărul înmatriculărilor noi.

"Cererea pentru maşini noi din UE a scăzut pentru a doua lună consecutiv în mai, ceea ce reflectă retragerea programelor guvernamentale de sprijin a pieţei auto şi situaţia economică dificilă", se arată în raportul ACEA.

În ceea ce priveşte înmatriculările noi de autoturisme Dacia, acestea au crescut au crescut cu 21,3%, în primele cinci luni în UE, comparativ cu perioada similară din 2009, însă în luna mai a fost înregistrată o scădere de 5,4%.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: masini
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close