Antena 3 CNN Economic Biz News Pic Hypermarket a intrat în insolvenţă

Pic Hypermarket a intrat în insolvenţă

Pic Hypermarket a intrat în insolvenţă
Sursa foto: pic
23 Noi 2009   •   13:23

Lanţul de hypermarketuri Pic a anunţat intrarea la cerere în insolvenţă, în contextul crizei economice generale cu care se confruntă în prezent toţi jucatorii din economia românească. Potrivit anunţului oficial, reteaua de hipermarketuri a intrat în insolvenţă în data de 16 noiembrie 2009, scrie Capital.

Deşi Pic Hypermarket a iniţiat un amplu proces de restructurare, scăderea vânzărilor a continuat, iar datoriile faţă de creditori au crescut.

?În aceste condiţii acţionariatul PIC a decis intrarea în insolvenţă la cerere?, a declarat Claudia Rusu, Directorul Marketing al companiei Pic.

?Cele mai mari datorii sunt către furnizori. Pic a luat aceasta hotărâre din cauza scăderii cererii pe piaţa internă şi a reducerii vânzărilor cu 30% în acest an, dar şi din cauza presiunilor din partea creditorilor?, a spus Claudia Rusu.

De la data iniţierii procedurii insolvenţei se suspendă toate acţiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale.

?În prezent, echipa de management PIC face eforturi pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru reorganizare, pe baza reluării activităţii de aprovizionare şi a vânzării parţiale de active în vederea redresării companiei?, a menţionat Rusu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: insolventa
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close