Antena 3 CNN Economic Biz News Plan de economii pentru Italia: Taxe pe toate autostrăzile şi declaraţii pentru plăţile de peste 5.000 de euro

Plan de economii pentru Italia: Taxe pe toate autostrăzile şi declaraţii pentru plăţile de peste 5.000 de euro

Plan de economii pentru Italia: Taxe pe toate autostrăzile şi declaraţii pentru plăţile de peste 5.000 de euro
Sursa foto: italia
25 Mai 2010   •   15:26

După Grecia, Spania, Portugalia şi alte ţări, Italia trece şi ea la reducerea severă a cheltuielilor statului. Guvernul lui Silvio Berlusconi urmează să adopte, astăzi, în procedură de urgenţă, un plan de economii bugetare. Printre altele, Guvernul vrea să impună taxe pe toate autostrăzile şi declaraţii pentru plăţile de peste 5.000 de euro.

De asemenea, salariile înalţilor funcţionari publici, ale poliţiştilor şi militarilor vor fi "îngheţate", iar vârsta de pensionare ar putea creşte. Italia încearcă prin aceste măsuri să nu ajungă în situaţia Greciei.

Germania va reduce cheltuielile bugetare cu 10 miliarde de euro pe an până în 2016, pentru a fi un exemplu pentru celelalte state din zona euro şi a respecta prevederile Constituţiei referitoare la deficitul bugetar.

Potrivit guvernului, aceste reduceri ar putea fi obţinute prin majorarea taxelor şi prin reducerea cheltuielilor, neţinându-se cont de promisiunile anterioare ale coaliţiei guvernamentale de aducere a reducerilor la un punct central în cadrul programului de guvernare.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: taxe plati
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close