Antena 3 CNN Economic Biz News Porsche, şantajat de Volkswagen pentru a accepta parteneriatul

Porsche, şantajat de Volkswagen pentru a accepta parteneriatul

Porsche, şantajat de Volkswagen pentru a accepta parteneriatul
Sursa foto: porsche vw
28 Iun 2009   •   21:11

Porsche, constructorul german de automobile sportive susţine că este şantajat de principalul producător auto european, Volkswagen, dar şi de landul Saxonia Inferioară, unul dintre principalii acţionari ai acestuia, să accepte un parteneriat sub conducerea VW, informează Reuters citând Der Spiegel.

Wolfgang Porsche, preşedintele companiei, şi Wendelin Wiedeking, directorul executiv al Porsche, ar fi ?strânşi cu uşa? pentru a accepta să cedeze 49% din acţiunile companiei către Volkswagen contra sumei de 3 - 4 miliarde de euro, susţine publicaţia germană care nu citează vreo sursă a acestor informaţii.

Mai mult, dacă Porsche nu acceptă oferta de parteneriat, VW a ameninţat că va cere returnarea unui împrumut de 700 milioane euro, acordat constructorului de automobile sport în septembrie 2008.

Preşedintele companiei germane şi adjunctul său, Uwe Hueck, au declarat, într-un comunicat, că le-a fost acordat un ultimatum de către VW şi Saxonia Inferioară.

"Nu vom accepta şantajul. Ultimatumurile nu aparţin secolului XXI. Sperăm ca, în interesul obiectivelor comune, autorii ultimatumului să se calmeze şi să-şi susţină propunerile prin discuţii interne şi nu prin titluri răsunătoare", au precizat cei doi.

Potrivit Der Spiegel propunerea VW prevede ca emiratul Qatar să cumpere acţiunile deţinute de Porsche la grupul german. În acelaşi timp, divizia de automobile sport a Porsche va fi integrată, ulterior, în operaţiunile grupului german.

Porsche deţine 51% din acţiunile VW, însă este înglodată în datorii de nouă miliarde euro, care au fost făcute în încercarea, iniţiată înaintea declanşării crizei financiare, de a prelua cel mai mare constructor auto din Europa.

Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close