Antena 3 CNN Economic Biz News Poşta Română a înnoit parcul auto cu 20 de milioane de euro

Poşta Română a înnoit parcul auto cu 20 de milioane de euro

Poşta Română a înnoit parcul auto cu 20 de milioane de euro
Sursa foto: posta romana
31 Iul 2009   •   13:22

20 de milioane de euro. Atât a cheltuit fosta conducere a Poştei Române pentru înnoirea parcului auto. Potrivit jurnaliştilor de la Financiarul, contractul de achiziţionare a peste 720 de autovehicule a fost semnat în ultimele zile ale guvernării Tăriceanu şi a fost preluat de actuala conducere, care nu a schimbat nici măcar o virgulă în el.

Actuala conducere a Poştei Române, asigurată de pedelistul Marius Vătavu, se declară o victimă a afacerilor încheiate pe ultima sută de metri de liberali. În ciuda acestui fapt, nu a făcut nimic pentru a-l modifica.

Înnoirea flotei auto ar fi trebuit sa fie făcută prin licitaţie, cu anunţ de participare publicat in sistemul public de achiziţii, însă Poşta a decis să cumpere masinile prin Bursa Română de Mărfuri.

Autovehiculele au fost achiziţionate în sistem leasing, printre ele numărându-se 96 de camioane MAN şi aproape 400 de autofurgonete Volkswagen.

De pe urma contractului a avut de beneficiat şi conducerea Poştei. Pentru şefii instituţiei au fost cumpărate peste 100 de maşini Volkswagen, cel mai scump model ajungând la 30.000 de euro.

Costurile ar fi fost, însă, mult mai mici, dacă Poşta Română ar fi optat pentru maşini produse în ţara noastră. Potrivit jurnaliştilor de la Financiarul, la bugetul de stat ar fi fost economisite în acest mod peste 10 milioane de euro.

Un alt contract care ridică semne de întrebare este cel de 45 de milioane de euro, pentru servicii de transport aerian, atri­buit companiei Blue Air. Aceasta a fost, de altfel, singura care a depus o ofertă, deşi conducerea instituţiei spune că se ştia că este nevoie de o platformă aeriană încă de acum trei ani.

Încheierea acestui contract a provocat nemulţumiri în cadrul conducerii Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu care compania se află în negocieri avansate pentru obtinerea unui credit de 50 de milioane de euro.

Dan Mihai Toader este cercetat de DNA în dosarul ?Poşta Română", prin care compania de stat s-a asociat cu o firmă, pentru construirea unui hotel pe Calea Victoriei. Posta a pus la bataie un teren de 8.000 mp si o cladire situata în această zonă, statul fiind prejudiciat cu peste 10 milioane de euro.

Antena3

×
Subiecte în articol: Posta Romana
Parteneri
Incendiu la etajul 12 al unui bloc din București, în noaptea de Înviere
x close