Antena 3 CNN Economic Biz News "Prima Casă", modificată din nou. Guvernul a aprobat noile norme

"Prima Casă", modificată din nou. Guvernul a aprobat noile norme

"Prima Casă", modificată din nou. Guvernul a aprobat noile norme
22 Iul 2009   •   20:37

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, noile norme în programul ?Prima Casă?. Solicitanţii vor putea să obţină finanţare şi pentru apartamentele nou-construite şi ipotecate de constructori.

Reprezentanţii băncilor interesate de programul "Prima Casă" s-au întâlnit cu Emil Boc pentru a analiza detaliile convenţiei de garantare a creditelor.

Textul convenţiei de garantare a creditelor contractate pentru cumpărarea unei locuinţe prin programul "Prima Casă" va fi modificat joi, potrivit Mediafax. Astfel, va fi introdusă prevederea ce va permite includerea în program şi a apartamentelor nou-construite prin credit bancar şi deja ipotecate.

Guvernul a mai luat în discuţie modul de constituire a asigurării pentru locuinţe şi de executare a garanţiei în caz de neplată.

Convenţia este semnată între Ministerul Finanţelor şi Fondul Naţional de Garantare pentru IMM, şi de reprezentanţii băncilor interesate de programul ?Prima Casă?.

20 de bănci au trimis oferte Guvernului pentru credite în valoare totală de 1,4 miliarde euro, peste plafonul maxim de garantare stabilit la un miliard de euro. Până acum, convenţia a fost semnată de 13 bănci.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: prima casa
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close