Antena 3 CNN Economic Biz News PSD doreşte eliminarea impozitului forfetar de la 1 septembrie

PSD doreşte eliminarea impozitului forfetar de la 1 septembrie

 PSD doreşte eliminarea impozitului forfetar de la 1 septembrie
Sursa foto: ban taiat
14 Iul 2009   •   00:33

PSD a cerut PDL să stabilească împreună o dată pentru eliminarea impozitului forfetar, dar şi pentru reducerea cu 30% a facturii la energie.

Purtătorul de cuvânt al formaţiunii Niculescu Duvăz a subliniat că, din moment ce exista voci, inclusiv de la PDL, care au criticat acest impozit, este momentul ca în coaliţie să se stabilească o dată pentru eliminarea acestuia, scrie Newsin.

"A fost o discuţie, dorim să cerem colegilor din coaliţie în cursul acestei săptămâni, să stabilim o dată clară privind eliminarea impozitului minim pe economie. Înţeleg că există voci, şi public s-au făcut auzite, inclusiv din cadrul partenerilor de coaliţie, mă refer la declaraţiile dlui Videanu privind acest impozit minim ca fiind, să nu-l calific eu, drept nepotrivit şi în orice caz inoportun în momentul în care ne aflîm.
Dacă toata lumea, majoritatea a ajuns la concluzia asta, atunci trebuie să spunem de la ce dată, noi am propus 1 septembrie, ca acest impozit să nu mai funcţioneze", a precizat acesta.

"Trebuie să ne asumăm această decizie, discuţia trebuie făcută şi clarificată în mod public. Stabilirea unui termen clar e un lucru de dorit. Transmitem semnalul că acest impozit neproductiv nu poate fi lăsat, doar criticat în termeni aşa vagi fără să stabilim şi un termen până când funcţionează.
Toată lumea îl critică, dar e în vigoare", a mai susţinut deputatul.
PSD a mai cerut colegilor de guvernare să stabilească şi momentul când se va reduce preţul la energie electrică şi gaze, fiind vorba de o reducere posibilă, potrivit social-democraţilor, de 30%.
Anterior, ministrul economiei, Adriean Videanu, aprecia că impozitul forfetar a fost o eroare, care trebuie asumată, păre împărtăşită şi de ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close