Antena 3 CNN Economic Biz News Reacţia lui Merkel la acuzaţiile care i-au fost aduse: "Suntem cea mai mare ECONOMIE din Europa"

Reacţia lui Merkel la acuzaţiile care i-au fost aduse: "Suntem cea mai mare ECONOMIE din Europa"

Reacţia lui Merkel la acuzaţiile care i-au fost aduse: "Suntem cea mai mare ECONOMIE din Europa"
de O.P.    |    23 Apr 2013   •   06:34

Cancelarul Angela Merkel a respins luni ideea conform căreia Germania ar căuta să exercite orice fel de hegemonie asupra Uniunii Europene şi a promis să caute să ajungă mereu la un consens cu partenerii săi, relatează AFP.
  
"Germania are uneori un rol complicat deoarece suntem cea mai mare economie (europeană) (...). Însă Germania va acţiona doar în acord cu partenerii săi europeni. Ideea hegemoniei îmi este total străină", a asigurat cancelarul, în prezenţa premierului polonez Donald Tusk, cu ocazia prezentării la Berlin a unei biografii a celei care este adesea considerată ca femeia cea mai puternică din lume.
  
Merkel a mai evidenţiat necesitatea unei cooperări mai strânse în Europa pentru a face faţă provocărilor globalizării şi a evita declinul bătrânului continent, amintind experienţa sa personală ca cetăţean al RDG, statul german comunist astăzi dispărut.
  
"Priviţi, eu am văzut o ţară prăbuşindu-se, RDG", a spus aceasta, amintind că sistemul economic impus de Uniunea Sovietică a eşuat. "Ceea ce chiar nu vreau să văd este Europa prăbuşindu-se în totalitatea sa. Cred că este atât de absurd, avem toate posibilităţile în mâini", a declarat aceasta, în timpul prezentării volumului "Cancelarul şi lumea sa", scris de un jurnalist al cotidianului Suddeutsche Zeitung, Stefan Kornelius.
 
 În numeroase state din zona euro, victime al crizei datoriilor, precum Grecia, Cipru, Portugalia, Spania şi Italia, au apărut voci împotriva politicii de rigoare bugetare şi austeritate susţinută de cancelarul german, caricaturi ale Angelei Merkel fiind decorate uneori cu mustaţa lui Adolf Hitler.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close