Reuniune de seară la Bruxelles. Întâlnirea de opt ore în care miniştrii de finanţe din UE au căutat soluţii la situaţia economică

de O.P.    |    10 Iul 2012   •   06:12
Reuniune de seară la Bruxelles. Întâlnirea de opt ore în care miniştrii de finanţe din UE au căutat soluţii la situaţia economică
Miniştrii de Finanţe din Zona Euro s-au reunit aseară la Bruxelles. În cadrul întrevederii ce a durat opt ore, oficialii europeni s-au arătat preocupaţi de stabilizare pieţei europene, tulburată de situaţia îngrijorătoare din ţări precum Grecia, Italia şi Spania. Tot ieri, Jean-Claude Juncker a fost numit din nou la şefia Eurogrup, în timp ce Yves Mersch a fost propus în funcţia de director al Băncii Centrale Europene.

Reuniunea miniştrilor de Finanţe din Zona Euro a durat peste opt ore. Pe agenda discuţiilor s-a aflat situaţia Greciei, a Italiei şi a Spaniei. În efortul de a stabiliza piaţa europeană, reprezentanţii Băncii Centrale Europene au semnat un acord cu Facilitatea Europeană de Stabilitate Financiară.

Încă de la începutul reuniunii, oficialii s-au arătat îngrijoraţi de instabilitatea de pe piaţa europeană.

La finalul întâlnirii, luxemburghezul Jean-Claude Juncker a fost numit la şefia Eurogrup, pentru un nou mandat de doi ani şi jumătate. Primul mandat al acestuia ar fi urmat să se încheie la 15 iulie.

Totodată, miniştrii celor 17 state din zona euro au propus numirea unui alt luxemburghez, Yves Mersch, în funcţia de director al Băncii Centrale Europene. Propunerea urmează a fi discutată, astăzi, de către miniştrii de Finanţe ai celor 27 de ţări membre ale Uniunii Europene.
x close