Antena 3 Economic Biz News Reuters: Salvarea Greciei, încă posibilă! Guvernul elen promite FMI noi economii de 325 milioane de euro

Reuters: Salvarea Greciei, încă posibilă! Guvernul elen promite FMI noi economii de 325 milioane de euro

17 Feb 2012   •   10:00
Reuters: Salvarea Greciei, încă posibilă! Guvernul elen promite FMI noi economii de 325 milioane de euro Foto: christliche-radiosender.blogspot.com

Guvernul de la Atena şi oficiali ai UE şi FMI au convenit cum să acopere un deficit de 325 de milioane de euro din planul de economii bugetare de 3,3 miliarde de euro, adoptat luni, ceea ce sugerează că noul program de salvare este aproape finalizat, au declarat surse elene citate de Reuters.
  
Astfel, 100 de milioane de euro vor proveni din reduceri ale cheltuielilor din sectorul apărării, circa 90 de milioane de euro din unele reduceri de salarii în sectorul public şi alte 135 de milioane de euro de la ministerele Sănătăţii, Muncii şi Internelor.
  
Grecia încearcă să obţină luni acordul miniştrilor de Finanţe din zona euro pentru al doilea program de susţinere financiară de 130 de miliarde de euro.

Germania a indicat că  propunerea ca o parte din programul de salvare să fie aprobată după alegerile din Grecia din aprilie nu mai este de actualitate.
  
O sursă din coaliţia germană de guvernământ a spus însă, după discuţii cu ministrul de Finanţe al Germaniei, că unele probleme rămân în discuţie, precum posibilitatea înfiinţării unui cont special pentru plata datoriilor Greciei şi un control mai bun al eforturilor autorităţilor elene de reducere a cheltuielilor.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close